INAGURACIÓ DE L'HORT COMUNITARI L'ILLA DELS 3 HORTS
Diumenge 24 de novembre a la Font de la Guatlla (c/ Chopin,al costat del CEIP Muntanyeta i CC Font de la Guatlla) de 11 a 14.00
Seguint la filosofia del nou espai de ser un punt de trobada i cohesió pel barri, la inaguració del diumenge serà un acte festiu al qual s'han convidat les escoles, entitats, associacions i veïns perquè comencin a desenvolupar i gaudir de l'Illa 3 Horts. La festa començarà a les 11 del matí amb un itinerari i presentació dels espais previstos. A les 12 el projecte Rizoma d'Alehop Design oferirà una acció col•lectiva de teixir amb materials biodegradables recuperant tècniques tradicionals. A les 13h es presentarà el concurs de fotografia "Illa 3 horts", seguit d'un vermut ofert per Slow Food Barcelona i Casa Mariol amb una xocolatada pels més petits. El grup "Qué pasa contigo, Trío?" de l'escola de música del barri Jam Session ambientarà aquest fi de festa amb notes de jazz.
MERCAT DE PAGÈS
Dissabte 23 de novembre a la Pl. Sant Agustí Vell (Ciutat Vella) de 10 a 14.30h
En aquesta nova edició , el Josep i l'Alba ens donaran a tastar els seus vins, produïts a l'Alt Camp i elaborats unint la seva feina de pagesos agroecològics i biodinàmics en les vinyes familiars amb els seus coneixements enològics.
També podreu tastar el torró de xocolata que des de la Xarxa de Consum Solidari fan cada any amb productes de comerç just.I com ja és habitual, al mercat trobareu productes ecològics i de temporada: fruites i verdures, formatges artesans i altres làctics, mel, fleca, vins, llegums, cervesa artesana... I tindreu l'oportunitat de conèixer les persones que els produeixen.
Organitza: Xarxa de Consum Solidari Col.labora: Mescladís, Slow Food, L'Ortiga i l'Aliança per la Sobirania Alimentària a Catalunya. Amb el suport de Barcelona Solidària - Ajuntament de Barcelona
Mercats de la Terra
cargol-grocEls Mercats de la Terra tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per a pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, tot seguint un protocol de producció que respon als conceptes de BO, NET I JUST, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.
Coproductors som tots!
Es tracta d’escurçar distancies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors en quant entenem millor què significa viure de la pagesia o de la transformació de productes agropecuaris per una banda i per l’altra motivem la gent productora a fer-lo millor en la recerca de tècniques que preservin el gust, la diversitat alimentària i l’ambient. El contacte directe entre consumidor i productor és la manera més eficaç per arribar a la coproducció i els mercats pagesos són la forma més adient i agradable per a reforçar-la.
Fa ja més de 6 anys que el nostre Convivium organitza a Barcelona mercats de la terra ocasionals, com el de la Fira per la Terra o el de la Fira de Sant Ponç al Poble Sec però el l’objectiu principal és crear a Barcelona un Mercat de la Terra permanent i que sigui replicable en la majoria de barris.
No hay comentarios:
Publicar un comentario